Thumbnail
NL / FR / EN

 

Australië

 

Thumbnail

 

Wapenfeiten :

In de strijd om de Kapyong vallei tijdens het groot Chinees offensief werden hun stellingen overrompeld maar tijdens een tegenaanval heroverden de Australiërs hun stellingen en stopten de Chinese opmars. Zij verloren 32 man en werden vermeld op een Presidentiële Citatie van de VS.

De tweede strijd voor het Australisch Contingent noemde Operatie Commando. Het was aan de fameuze Imjin Rivier waar de Australiërs "hill 355" en "hill 317"verdedigden. Na een Chinese aanval die 5 dagen duurde werd de Chinese aanval terug geslagen. 20 Australische soldaten sneuvelden en 89 werden gewond.

Vanaf 1951 werd de oorlog in Korea meer en meer een stelling oorlog . De Australiërs namen deel aan specifieke operaties die zo een stelling oorlog kenmerkten..en dit vooral in de omgeving van de Imjin waar zij deel uitmaakten van de Engelse Gemenebest strijdkrachten.

Na 2 jaar en 17 dagen van onderhandelingen, terwijl de gevechten steeds verder gingen, werd uiteindelijk de wapenstilstand getekend op 27 juli 1953. Deze overeenkomst maakte een eind aan de oorlog maar er bleef steeds een gespannen toestand tussen de beide Korea's.

Verliezen :

399 gesneuvelden

Ongeveer 1000 gewonden.

Meer informatie te vinden in onderstaande websites

www.awm.gov.au/atwar/conflict.htm

 

VOLGENDE