Thumbnail

Aktualiteiten

 

Uitreiking van het ereteken (Taeguek) te PARIJS (Frankrijk) op 27 september 2016 aan de nationaal voorzitter Raymond BEHR.

Eervolle onderscheiding voor Korea-oud-strijder

Op 27 september 2016 heeft de Ambassade van de Republiek van Korea in Parijs een concert voor de vrede en receptie georganiseerd ter ere van de Belgische en Franse oud-strijders van de Koreaanse oorlog.
De Koreaanse ambassadeur in Frankrijk heeft bij deze gelegenheid Raymond Behr, voorzitter van de Koninklijke Verbroedering van het Vrijwilligerskorps voor Korea, vereerd met de ationale order voor militaire verdienste. De ‘Taeguek’ is de hoogste militaire onderscheiding van de Republiek van Korea.
Als ‘erkenning en waardering voor zijn onbaatzuchtige opoffering en uitstekende dienst tijdens de Koreaanse oorlog’ kan deze eervolle onderscheiding - toegekend namens Park Geun-Hye, presidente van de Republiek van Korea - tellen. De foto met Raymond na ontvangst van de Taeguek is genomen door Florent Vermeulen.

ThumbnailTijdens de handelsmissie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever een krans neergelegd ter ere van de 106 gesneuvelde Belgische militairen tijdens de Koreaanse oorlog.

De krans is getekend door 6 overlevende veteranen uit het Antwerpse.
Meer dan 60 jaar geleden (1950-1953) vertrokken meer dan 3.000 Belgische jonge mannen vrijwillig om te gaan vechten tegen de invasie van de communisten uit Noord-Korea die gesteund werden door China.
Ze vochten in een coalitie van de Verenigde Naties tegen Noord-Koreaanse soldaten, gesteund werden door de Chinezen en de Russen.
106 Belgen zijn in de Koreaanse oorlog gesneuveld.
Bij ons is die oorlog zo goed als vergeten, maar niet in Zuid-Korea.

Overgenomen van: deredactie.be (16/12/2016)
Herdenkingsplechtigheid in Malle 22/8/15

Thumbnail

 
 
Nieuwsbrief in PDF April 2015